Mangoweg 313, Leiden € 810.042,- v.o.n.

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 810.042,- v.o.n.
Status
beschikbaar
Soort
appartement
Type
beneden + bovenwoning

Bouw

Bouwvorm
nieuwbouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
206 m2
Inhoud
535 m3

Indeling

Kamers
5

Mangoweg 313, Leiden

** LET OP **
Er gelden voor deze atelierwoning twee prijzen:
Koopprijs woning 130 m² v.o.n. € 533.000,-
Koopprijs werkwoning 76 m² excl. BTW € 228.960,-

Op zoek naar een bruisende plek waar u kunt wonen en ondernemen in Leiden?
De Ananas, het appartementengebouw van wereldklasse dat wordt ontwikkeld in de Leidse wijk Cronestein, biedt u die unieke mogelijkheid met een ‘atelierwoning’.

Bedrijf
Deze gecombineerde bedrijfswoning heeft de bestemming ‘aan huis gebonden beroepen’. Een atelierwoning in De Ananas beschikt op straatniveau over een veelzijdige bedrijfsruimte, ideaal voor kleine bedrijven of start-ups. De werkruimte is voorzien van een representatieve entree met veel glas. Het pand staat op een prachtige zichtlocatie, in het midden van het blok naast een van de hoofdingangen van De Ananas. Deze bedrijfsruimte is extra ruim, de 66 m2 is geheel naar eigen wens in te delen. Aan de achterzijde van de bedrijfsruimte vindt u een trapkast, een pantry en een toilet met fontein.

Woning
Op de eerste etage bevindt zich de woning. Deze is zowel via het bedrijf als door een eigen voordeur te bereiken. Via een gang en trap stapt u uw geriefelijke vierkamerappartement binnen. Dit fijne appartement heeft heel wat te bieden om lekker te ontspannen na het werk. Geen reistijd of files, maar slechts de trap naar uw appartement op om thuis te komen! Een ruime overloop leidt naar vier prachtige woonvertrekken in een leuke indeling.

De woonkamer met open keuken is licht en zonder meer ruim (45 m2). Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot een luxe loggia. Op dit inpandige balkon is het een groot deel van het jaar prettig toeven met dank aan de mooie glazen wandpanelen die kou buiten houden of, opengeschoven, het appartement verbinden met het buitenleven.

De drie fijne slaapkamers bieden volop woongenot en hebben ieder een eigen sfeer. De grootste slaapkamer is zeer royaal en leuk ontworpen met enkele speelse hoeken erin. Vanuit deze slaapkamer heb je bovendien toegang tot de loggia. De tweede slaapkamer is ook lekker groot en is geschikt als flinke tienerkamer, logeerkamer of biedt een fijne hobbyruimte.
De derde slaapkamer heeft een paar leuke blikvangers. Doordat de ruimte vierkant is zal dit oversized aanvoelen en de kamer heeft ook een mooie glazen wand met zicht op de loggia.

Alle vertrekken zijn met een centrale gang verbonden met de andere ruimten in het appartement, zoals een prima formaat badkamer, een apart toilet met fontein en een berging waar de technische installatie en de wasmachineaansluiting zich bevinden en waar vervolgens nog genoeg plek over is om allerhande zaken op te bergen.

Droomt u van ondernemen temidden van prikkelende bedrijvigheid en wonen tussen gelijkgestemde ondernemers in hartje Leiden? Het modernste woonproject van de regio biedt deze kans: kies nu voor wonen en werken in de Ananas!

Begin 2020 is De Raad Bouw gestart met de bouw van 374 appartementen op het voormalig veilingterrein aan de Lammenschansweg in Leiden. De eerste fase, bestaande uit 140 appartementen, is inmiddels bijna helemaal verkocht en wordt in 2022 opgeleverd. Momenteel is ook de verkoop voor de volgende fase (plandelen Viridis & Bromelia II), bestaande uit 82 appartementen gestart. Wie kiest voor De Ananas, weet zich verzekerd van een fantastische plek om te wonen aan de rand het bruisende Leiden, met ruimte om te ontspannen binnen handbereik. Wonen in De Ananas is eigentijds wonen met allure. Dat zie je aan alles. De architectuur. De afwerking. De kwaliteit van de directe omgeving.

Wonen en werken op dezelfde locatie, ideaal voor kleine bedrijven of start-ups. In De Ananas komen in totaal dertien atelierwoningen met de bestemming ‘aan huis gebonden beroepen’. Hier wordt een goed bereikbare en zichtbare bedrijfslocatie gecombineerd met comfortabel wonen. In plandeel Viridis worden er twee atelierwoningen aangeboden. De werkruimtes op de begane grond hebben een eigen entree. De woning is zowel bereikbaar via een aparte toegang als binnendoor vanuit de bedrijfsruimte. Geen enkele bedrijfswoning in De Ananas is hetzelfde. Het uitgangspunt is lekker wonen, met woonkamers en slaapkamers van goed formaat, een moderne badkamer met luxe sanitair en een fijne loggia die kan worden afgesloten met glazen panelen. Ook de bedrijfsruimte beschikt over toilet en pantry.

Omgeving
De Ananas komt aan de zuidoostrand van Leiden. U bent op de fiets met een minuut of vijf in het bruisende, historische centrum van Leiden om daar heerlijk te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Tegelijkertijd bent u in een prachtig park net buiten de stad, op drie minuten lopen! Of ga naar het strand van Katwijk, of ga fietsen in het Groene Hart.

Op maar een paar minuten lopen van De Ananas bent u in Polderpark Cronesteyn. Een park waar het heerlijk wandelen of joggen is. Of een rondje met de hond te wandelen. Er is een kinderboerderij, een café, een speeltuin en een bijenstal van de imkervereniging. Prima plek om te ontspannen of juist sportief bezig te zijn!

Waarom De Ananas?
De Ananas is als naam op zijn zachtst gezegd bijzonder. Maar wel bewust zo gekozen. De Ananas staat internationaal symbool voor gastvrijheid. Het vindt zijn oorsprong in het Caribisch gebied, waar mensen een ananas voor hun huis neerzetten om gasten te verwelkomen. Via de kolonisatie is de ananas naar de Westerse wereld gekomen, waar stenen exemplaren van deze tropische vrucht op landhuizen werden bevestigd. Met hetzelfde doel: gasten welkom heten.

En dat past uitstekend bij de stad Leiden. Waar vele nationaliteiten naast elkaar leven en werken. Waar internationals zorgen voor de status van Leiden als kennisstad. Waar mensen van elkaar leren en waar culturen elkaar versterken. Met De Ananas haalt Leiden een nieuwe manier van wonen binnen die je vindt in de metropolen van de wereld. Groots, luxueus en bruisend.

Faciliteiten
In de plint van De Ananas, op de begane grond, komen twee horecagelegenheden. Dus heeft u een keer geen zin om te koken? Dan kunt u letterlijk ‘op de hoek’ terecht. Een bijzonder initiatief, overgewaaid uit Amerika, is wasbar FRIS. Een wasbar? Jawel, een super-deluxe wasserette waar u tijdens het draaien van uw was kunt genieten van een hapje en een drankje. Of een snelle koffie to go. State-of-the-art wasmachines en drogers staan voor u klaar. Dus die hoeft u zelf niet meer aan te schaffen. Aan de andere zijde van De Ananas komt een brasserie, met een buitenterras. Daarnaast beschikt het gebouw over een enorme gemeenschappelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten in een groene omgeving, en dat midden in de stad!

Meer informatie over De Ananas? Ga dan naar onze website: wonenindeananas.nl.

*Op dit moment zijn de genoemde servicekosten een raming. De exacte kosten kunnen op dit moment nog niet berekend worden.
Lees de volledige omschrijving

Locatie

Ik wil graag:

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag.

071 - 405 15 00